Zoeken
Sluit dit zoekvak.

drs. R.C. (Robbert) Bethlem

Finance & Administration

Na een studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit is Robbert in diverse branches als hoofd administratie of controller werkzaam geweest. Sinds 2009 is hij in dienst bij Andriessen Expertise BV als hoofd finance & administration.

De financiële administratie van SRB Rasenberg en Andriessen Expertise doen we met z’n tweeën, Stefanie Puttiger en ik. De boekhouding is het eindstation van alle administratieve handelingen en alle input komt uit de hele onderneming. De administratie registreert alle financiële handelingen, zodanig, dat aan alle wettelijke verplichtingen is voldaan.
De financiële administratie is naast het voldoen van de betalingen en het incasseren van geld ook een dienstverlener van informatie aan diezelfde onderneming. Door te gaan werken met begrotingen en in de toekomst met afgeleide budgetten, kan er beleid worden gemaakt en beslissingen worden genomen op basis van financiële management¬informatie.

Om dit te realiseren zal de administratie alles zo volledig, juist en tijdig moeten registreren en daarnaast het liefst natuurlijk zo efficiënt mogelijk. Efficiënt mogelijk door automatisering en procesverbeteringen. Eén van de belangrijkste automatiseringstrajecten in 2010 is het automatiseren van het AVUS-proces geweest. Vanuit de afgehandelde schadedossiers worden nu direct de facturen aangemaakt en de schadebedragen betaalbaar gesteld, daarmee zijn een aantal dubbele handelingen voor de financiële administratie verdwenen. Nu zijn we goed voorbereid op de toekomst met een stijgend aantal te behandelen dossiers.

Specialismen:management accounting, controlling en automatisering.